- 12/6/23
- 70
- 35
در این تاپیک قصد دارم در مورد مبحث "نامحدود" در صنعت میزبانی وب صحبت کنم. خیلی از مواقع شاید برداشت اشتباهی از این کلمه میشه و خب بر اثر همین برداشت های اشتباه مشکلات کوچک و بزرگی برای افراد پیش میاد. قبل از شروع بحث باید بگم که من در این تاپیک قصد تخریب یا بالابردن هیچ محصول و همکاری رو ندارم و فقط تجربه شخصی خودم بیان می کنم. شما هم در صورتی که مایل هستید میتونید در همین تایپک بحث رو کاملتر کنید تا در کنار هم پیشرفت کنید.
مفهوم نامحدود چیه و از کجا میاد؟
نامحدود، چیزی که عموما بین پکیج های بعضی از هاستینگ ها دیدیم و از دوستانمون شنیدیم. فلان هاستینگ داره فضای نامحدود میده یا میزان پهنای باند فلان سرویس نامحدوده! و البته خیلی موارد دیگه مثلا تعداد دامنه قابل میزبانی و غیره. اول از همه باید بدونیم در مورد چی داریم صحبت میکنیم:
- فضای نامحدود: این مورد یکی از اشتباه ترین انواع بیان میزان حجم مجاز هستش! هر نوع هاستی که استفاده کنید در نهایت روی آرایه ای از هارد های سخت افزاری میزبانی میشه و همونطور که تا الان قطعا خودتون حدس زدید، هیچ هارد سخت افزاری نامحدودی وجود نداره! اصل موضوع برمیگرده به مارکتینگ! یعنی شما در نگاه اول اگر فرد غیر فنی باشید و دنبال هاست بگردید قطعا جایی که کلمه نامحدود داره نسبت به جایی که یک عدد یک رقمی یا نهایتا دو رقمی نمایش داده میشه خب بیشتر به چشمتون میاد.
درواقعیت این کلمه نامحدود در حوزه فضای هارد اینطور تعبیر میشه که بسته به پکیج هاست یک بازه قراردادی تایین میشه و این بازه یه گوشه کناری از سایت که زیادم تو چشم نیست نوشته میشه. اگر بیشتر از اون بازه در حال استفاده از فضای هاست باشید اخطار میگیرید یا مسدود میشید و حالا اون بحث بازه ی قابل میزبانی (درواقع همون محدودیت) به شما گوش زد میشه. مثلا شرکت ایکس میگه اگه سطح اول از هاست نامحدود رو خریدی مجاز هستی تا 20 گیگابایت فضا اشغال کنی و یه اسم قشنگم براش میذارن مثلا سیاست مصرف منصفانه ایکس! و اگر سایت شما مثلا 30 گیگابایت باشد باید روی سطح بعدی که یکم گرونتره میزبانی بشید. همونطور که متوجه شدید این فقط یک بحث مارکتینگی هستش و درواقع کادو پیچ یک موضوع رو تغییر دادند برای ایجاد تمایز و درنهایت فروش محصول که خب از نظر من که فنی بهش نگاه میکنم اصلا چیز دلچسبی نیست من اگر سایتی داشته باشم ترجیح میدم خیلی دقیق بدونم چقد فضا در اختیارم هستش تا اینکه با کلمه نامحدود روبرو بشم اما خب خیلی از دوستان هم میپسندند.
- قابلیت میزبانی نامحدود سایت: روی هاست اشتراکی میزان منابع سخت افزاری یا حتی ابری زیادی در اختیارتون قرار نمیگیره و اصلا در سگمنت هاست اشتراکی منابع بسیار زیاد وجود نداره! زمانی که بازدید سایت شما بالاتر از حد عادی باشه یا به اصطلاح سایت پرمصرفی داشته باشید، عموما وارد دنیای هاست اختصاصی روی سرور مجازی و ... میشید که داستانش فرق میکنه. پس اینکه توقع داشته باشید اگر یه هاست مثلا 20 گیگابایت وردپرسی تهیه کردید و الان میتونید نامحدود تا سایت روش نصب کنید و همه ی سایت ها سریع و بدون نقص باشه کاملا در اشتباه هستید! کلمه نامحدود در این حوزه یعنی محدودیتی توی تعداد دامنه ای که به هاست متصل می کنید ندارد و فقط همین! حالا اگر شما بدون توجه به منابع محدود مثلا 30 تا دامنه به هاستتون متصل کنید با افت سرعت بسیار زیاد و دریافت اخطار از شرکت میزبانتون روبرو می شوید.
- بازدید روزانه نامحدود: هیچ سروری حتی سخت افزار اختصاصی یا حتی مجموعه ای از سرورها (درحد دیتاسنتر های فیسبوک و ...) هم نمیشه درموردش گفت که میزان بازدید روزانه نامحدود دارند! همونطور که بارها مشاهده کردید شرکت های بزرگی مثل فیسبوک (متا) یا تلگرام هم در بازه ای از زمان که بازدید سنگینی داشتند با مشکلات لود و خارج شدن از دسترسی کاربران روبرو بودند. این مورد هم درواقع یک بازه عددی است اما چون عدد بالایی درنظر گرفته شده و خب درباره یک سایت کوچک (مثلا فروشگاه لباس زنانه که عموما مشتریانش داخل محدوده فروشگاه یا همان استان هستند) فکر میشه، پس بهتره توی لیست نامحدود نوشته بشه چون درواقع اون سایت قرار نیست هیچوقت بتونه به اون محدودیت برسه. اما این دلیل نمیشه توقع سرور های اختصاصی مثلا اسنپ فود رو از یک هاست چند میلیون تومنی داشته باشید.
درکل زمانی که دارید هاست انتخاب می کنید یا نمایندگی هاستینگ تهیه می کنید، به این موارد دقت لازم رو داشته باشید تا با آگاهی از امکاناتتون استفاده کنید. در غیر این صورت احتمالا دچار مشکل میشید. درمورد اطلاع از بازه های این محدودیت ها، کافیه به شرکت میزبانی مدنظرتون تیکت ارسال کنید تا توضیحات فنی لازم به اطلاعتون برسه فقط توجه داشته باشید عموما (تجربه شخصی منه شاید برای شما اینطور نباشه) شرکت های خیلی بزرگ واحد فروششون اطلاعات فنی موردنیاز شمارو ندارند و درواقع از یک فرم FAQ یا همون سوالات متداول جستجو می کنند و جواب شمارو میدن. مثلا شما سوال می کنید سایت من ووکامرسی هستش چه هاستی برام مناسبه و داخل اون فرم مشابه با همین سوال هست و کارشناس فروش جوابشو که مثلا سطح سوم از هاست وردپرسی به مبلغ و اسم فلان است را به شما میگه. اما اطلاعی از بحث فنی موضوع نداره. برای همین سعی کنید اگر پروژه پربازدید و سنگینی دستتون هست با واحد فنی شرکت ها صحبت کنید و براساس اطلاعات فنی دقیق انتخابتون رو انجام بدین.
آخرین ویرایش: